Candidatura d'Unitat Popular

Sant Sadurní d'Anoia

L’ “Inter”: La qualitat educativa per sobre el tipus de gestió

Davant de la votació que es va produir el passat dimarts al Parlament de Catalunya, referent a la proposta de resolució que el Partit Socialista de Catalunya (PSC) va portar a la comissió d’educació per a blindar el model de gestió municipal de l’Escola Intermunicipal del Penedès, volem dir que:

Per la CUP preval garantir la qualitat educativa del centre i assegurar-ne la titularitat pública, per sobre del tipus de gestió que es faci, ja sigui municipal o per part de la Generalitat de Catalunya. En els darrers mesos, la CUP ha tingut ocasió d’establir un diàleg amb els diferents agents de la comunitat educativa. Una vegada analitzada la situació econòmica i administrativa en que es troba el centre, es va arribar a la conclusió de deixar la porta oberta a qualsevol model de gestió pública que garanteixi el model educatiu de qualitat que mantingut fins ara. La proposta del PSC volia blindar la gestió municipal. Des de la CUP creiem que el futur de l’Intermunicipal s’ha de decidir després d’un debat profund amb tota la comunitat educativa i no descartar cap model sempre que garanteixi la titularitat pública.

 

La situació de col·lapse administratiu en que es troba actualment l’Intermunicipal és responsabilitat dels successius governs convergents i socialistes que des de fa anys  no han destinat cap recursos provinents del pressupost municipal a l’escola. Un altre dels motius que ens va fer abstenir-nos en el Parlament de Catalunya, van ser diverses informacions que hem anat recollint de la deficient gestió de la Mancomunitat, que va tancar l’últim exercici financer fora del termini posant en perill la viabilitat econòmica de l’institut.

 

Denunciem també que la gestió de tot aquest tema per part de l’equip de govern s’han fet de manera opaca i sense informar a l’oposició sobre les successives reunions i decisions que s’anaven prenent.

 

La nostra abstenció suposa una crida als diferents actors educatius per a decidir entre tots, quin és el millor model de gestió econòmic per a l’Escola Intermunicipal del Penedès per a continuar oferint el model educatiu de qualitat que ha desenvolupat al llarg de tots aquests anys.