Candidatura d'Unitat Popular

Sant Sadurní d'Anoia

Notícies de Sant Sadurní d'Anoia

Per a la CUP, el debat i la participació ciutadana són vitals abans de prendre una decisió sobre Can Guineu. Els cupaires demanen que es faci en un espai obert de diàleg i totalment públic, on tothom pugui manifestar-se lliurement. A més, demanen que es pregunti directament a la ciutadania si volen o no comprar Can Guineu o, per contra, volen demanar una cessió dels actuals propietaris veient l’estat actual de l’edifici i la gran inversió que caldrà fer en el cas que passi a ser de titularitat pública.

Per la CUP preval garantir la qualitat educativa del centre i assegurar-ne la titularitat pública, per sobre del tipus de gestió que es faci, ja sigui municipal o per part de la Generalitat de Catalunya. En els darrers mesos, la CUP ha tingut ocasió d’establir un diàleg amb els diferents agents de la comunitat educativa. Una vegada analitzada la situació econòmica i administrativa en que es troba el centre, es va arribar a la conclusió de deixar la porta oberta a qualsevol model de gestió pública que garanteixi el model educatiu de qualitat que mantingut fins ara.

La participació ciutadana una assignatura pendent pel consistori sadurninenc

Davant de la dràstica proposta de l’empresa que pot significar abocar a la precarietat a un centenar de famílies, una part important de Sant Sadurní, la CUP volem fer públic el nostre posicionament:

La seva proximitat amb el nucli urbà i la seva fàcil accessibilitat, fa que Can Mas de la Riera sigui una de les zones naturals de Sant Sadurní amb més potencial per a convertir-se en un espai d’oci per a tota la ciutadania del municipi. Amb aquest pretext, la CUP Sant Sadurní ha treballat una moció per a rehabilitar i dinamitzar aquest espai i acostar-lo als sadurninencs i sadurninenques. Durant el ple de març, els cupaires han presentat la proposta que ha estat recolzada per unanimitat.

El diàleg no agrada a l’equip de govern de Sant Sadurní

El primer pas que volen fer les cupaires és un anàlisi de l’estat i l’ocupació dels equipaments de la vila. Dins d’aquest estudi també cal determinar quins són propietat pública, és a dir de l’Ajuntament, i quins són privats. A banda d’això, també cal conèixer quines instal·lacions propietat o no de l’Ajuntament estan desocupades i podrien dedicar-se a aquests tipus d’activitats.

La CUP va expressar el seu vot contrari a la proposta de pressupostos argumentant motius de fons i de forma. Més enllà de la manca de debat i voluntat d’acord per part de l’equip de govern, va lamentar l’oportunitat perduda de concretar eines de participació ciutadana. Aquests pressupostos no tant sols no garanteixen mecanismes de participació, una de les prioritats cupaires, si no que tampoc preveuen l’objectiu de realitzar uns pressupostos participatius tal i com havia proposat la mateixa CUP a través d’una moció en un ple anterior.

Els cupaires sadurninencs han portat al ple d’octubre una moció per a garantir la posada en marxa d’uns pressupostos participatius per al 2018. La formació creu que la ciutadania ha ser ser una part activa en la construcció de polítiques municipals. Com ha dit un dels seus regidors, Jordi Pujol Lizana: “Si els pressupostos són el debat més important, hi han de prendre part tots els sadurninencs i sadurninenques”.  A més, ha destacat que treballar els números del municipi d’aquesta manera, ajuda a detectar les mancances i demandes de la població.

La CUP Sant Sadurní ha treballat durant els darrers mesos diverses propostes sobre les ordenances municipals del proper any. El llistat de mesures seran debatudes durant el ple que se celebrarà el darrer dimarts d’aquest mes. El grup municipal presenta un seguit de propostes organitzades segons els diversos impostos municipals:

Pàgines