Candidatura d'Unitat Popular

Sant Sadurní d'Anoia

La CUP de Sant Sadurní d’Anoia vol impulsar un viver de celleristes

L’objectiu  és  compartir  espais  i  serveis  per  a  facilitar  els primers passos als emprenedors del sector vitivinícola. La CUP de  Sant  Sadurní  d’Anoia  proposa  la  creació  d’un  viver  de celleristes annex a l’escola de viticultura d’Espiells, amb el qual es  vol  donar  el  màxim  ús  a  les  instal·lacions  del  centre educatiu  i  ajudar  als  petits  productors  que  vulguin  tirar endavant un celler.

La CUP sadurninenca creu que cal aprofitar la sobrecapacitat de les instal·lacions del’escola per a facilitar la posada en marxa de nous cellers elaboradors i ajudar als emprenedors del  món vitivinícola.  D’aquesta manera es volen obrir  les portes dels mercats a nous productes i sumar esforços dins del Penedès.

En aquest moment de gran obertura internacional del mercat vitivinícola català, el grup municipal aposta per aconseguir que petits elaboradors cobreixin totes les necessitats de producció i puguin centrar-se en oferir productes de qualitat. La CUP, que al maig es presentarà per primera vegada a l’alcaldia de la vila, vol deixar clar que, en l’actual context econòmic i social, lluitarà per la defensa del territori i del seu teixit productiu.

La formació d’unitat popular ha decidit  engegar la iniciativa després de parlar amb representants de JARC (Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya) i de l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech. Els principals beneficis que defensen les parts són: permetre als pagesos obtenir majors beneficis del raïm que actualment malvenen i donar l’oportunitat als alumnes de l’escola d’establir-se com a elaboradors quan acabin la formació.

Aquesta iniciativa ha estat portada a terme amb èxit a Barberà de la Conca, municipi de la Conca de Barberà, on es va obrir l’antic Celler Cooperatiu a petits elaboradors. Des  del  2007,  hi  conviuen  cellers  que  elaboren  cinc  mil  ampolles  anuals  i  que comparteixen  maquinària,  sala  de  vinificació,  sala  de  bótes  i  sala  d’estocatge. Actualment hi treballen sis celleristes, amb una estada limitada a cinc anys, i dos ja s’han establert per compte propi.